It's a warzone - we love it

Som ni kanske vet firar man yår här just nu. De firar i 15 dagar varav de första 9 riktigt intensivt. Dygnet runt hör man smällar som mest låter som granater och maskingevärseld. Ikväll var det värre än tidigare. Långa smatterband och STORA fyverkerier fyllde gatan. Bara på vår gatan möttes vi av ett inferno av eld, ljus, rök, smällar och trafikkoas. Alla bomber ställs mitt på vägen så bilar kör ibalnd på dem eller måste väja undan i sista sekund. Detta resulterar i trafikstokningar och med massor med människor på gatorna liknar scenerna mest ett stort upplopp.

Jag och Spunt gick bara runt och glodde med öppna munnar och en hand för huvudet då krut regnade ner från skyn och natthimmlen aldrig var svart. Gillar man fyverkerier så ska man komma hit under det kinesiska nyåret. Aldrig förut har vi varit med om något liknande.

När vi gick gående på gatan såg vi två gamla tanter studsa en fjäder boll med fötterna till varran. Vi filmade dem med det tyckte de inte var tillräckligt. Helt spontant bjöd de in oss i leken och så stod vi där och studdsade till varran. Tanterna var dock mycket bättre men de skrattade högt åt våra passningsförsök. Vi hörde sedan plötsligt lite musik, i hopp om att det var en nattklubb gick vi mot tonerna. Vi blev dock förvånade när vi såg en liten bandspelare och runt 40 människor som dansade pardans precis breved motorvägen. Kina är ett underligt land :)

Efter en lång vandrig söder ut gick vi till vårat favvo köpcenter och åt en sen middag. Man såg hur serveringspersonalen började vrida på sig så vi kollade klockan. Det var 2 minuter innan stängning. Vi blev eskoterade ut av vakter med stora leenden som vänligen bad oss komma tillbaka.

Nu sitter vi åter på hostelet, trötta, mätta och belåtna. Det har varit en rolig dag med massor av upplevelser.
Imorron planerar vi att åka tunnelbana(!) och besöka det stora shopping området Xian.

Juste. Vi har filmat en massa här i Beijing. Fast vi vill redigera filmerna först. och det kan vi inte göra just nu.

       

 

    

Kommentarer
Postat av: Danne

häftigt häftigt! ;)

2009-01-30 @ 18:56:07
Postat av: Danne

We built this city on Rock and Roll



!!!!

2009-01-30 @ 19:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0